Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Δύσκολες οι προπονήσεις επι πάγου στην Ελλάδα του 2013


Απο την μία πλευρά το πρωτάθλημα, και απο την άλλη ο χειμώνας. Ο χειμώνας που στην Ελλάδα ευδοκιμούν περισσότερο οι κατασκευές που ονομάζονται παγοδρόμια, επειδή εδώ στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε ωραίες εποχές, αλλά δέν είναι όλες φιλικές με αυτά. Διπλή δικαιολογία για προπονήσεις, διπλή δικαιολογία για να νιώσουμε το αισθήματα του χόκεϊ στο πετσί μας. Χειμώνας, πάγος, το καλοκαίρι δέν έχει τόσο πάγο!

 Φέτος ίσως τα πατήματά μας στον πάγο να είναι λίγο πιό αραιά..  Και αναφερόμαστε στο γεγονός πως μπορεί να μήν μας επιτρέπεται η είσοδος για προπονήσεις στο Blanos Sports Park, που βρίσκεται στα Σπάτα. Το κέντρο αυτό, απαρτίζεται απο αξιόλογους ανθρώπους, με τους οποίους δέν είχαμε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την συνεννόηση και συνεργασία. Το παγοδρόμιο υποδεχόταν πολλές ομάδες χόκεϊ που έκαναν τις προπονήσεις τους, μεταξύ τους και την ομάδα Athens Warriors. Και αυτό γινόταν τους ζεστότερους μήνες του χρόνου, όταν δηλαδή δεν ήταν ανοικτά τα υπόλοιπα παγοδρόμια. Οι ομάδες επιβαρύνονταν με έξοδα μετακίνησης και μίσθωσης του παγοδρομίου, κατέφθαναν και ξεκίναγαν τις προπονήσεις στις 11 το βράδυ ώστε να μπορούν να προπονηθούν ακόμα και με αυτές τις συνθήκες. Σχεδόν κάθε μέρα υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι με τα μπαστούνια και την αγάπη τους για το άθλημα, που έπαιζαν όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν.

Το στενάχωρο είναι οτι με τις προπονήσεις που έγιναν το 2012, έγιναν ορισμένες ζημιές. Μπήκε και προστατευτικό δίχτυ, αλλά δυστυχώς εφόσον ήδη είχαν γίνει ζημιές. Η ομάδα Athens Warriors μπαίνει στο μέρος του θύματος της κατάστασης αυτής, καθώς δέν είχε σημειώσει ζημιές στο παγοδρόμιο, ενώ της απαγορεύεται η προπόνηση σε ένα απο τα ελάχιστα παγοδρόμια της Ελλάδας. Η λύση για το καλοκαίρι ίσως να είναι για άλλη μια φορά να προπονούμαστε με inline, το οποίο παρ' όλες τις ομοιότητές του με τον πάγο, έχει μεγάλες διαφορές. Απο την μία το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών του παγοδρομίου είναι μεγάλο, απο την άλλη δέν υπάρχει κάποιο παγοδρόμιο στο οποίο θα μπορούμε να προπονούμαστε τους μήνες που δέν θα υπάρχουν τα υπόλοιπα της Αθήνας. Και πιστέψτε με, μετά απο αποχή 4 μηνών απο το παιχνίδι χρειάζεται μερικές προπονήσεις για να επανέλθεις στην προηγούμενη κατάστασή σου! Τόσο σωματικά, όσο και νοητικά!

-Tris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου