Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Για τον Γιάννη, τον άτυχο ποδηλάτη που ακρωτηριάστηκε


Μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη σε ένα νέο παιδί που δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Γκάζι.
 Περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν «Για τον Γιάννη...», τον άτυχο ποδηλάτη που ακρωτηριάστηκε και στα δύο του πόδια όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο.





Στη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν προσθετικά μέλη που θα βοηθήσουν τον Γιάννη να σταθεί ξανά στα πόδια του, δέχτηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες που αύριο το βράδυ θα εμφανιστούν ζωντανά στο κέντρο «Βοτανικός Live» (Ιερά οδός και Σπύρου Πάτση). Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 8 ευρώ, ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν είναι οι Μελίνα Ασλανίδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μίλτος Πασχαλίδης, Παύλος Παυλίδης, Υπόγεια Ρεύματα, Georgia (από Μπλε) και Magic de Spell.


ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Το χρονικό του ατυχήματος του νεαρού αθλητή προκαλεί ανατριχίλα και σίγουρα ανήκει σε αυτά που δεν μπορούν να αφήσουν
κανέναν αδιάφορο. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου και οι εικόνες που διαδραματίστηκαν «πάγωσαν» όλους όσοι έτυχαν αυτόπτες μάρτυρες σε μια εφιαλτική σκηνή που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ για την υπόλοιπη ζωή τους. Ο Γιάννης, που δούλευε ως σερβιτόρος σε κατάστημα της περιοχής προκειμένου να βοηθάει οικονομικά την οικογένειά του, είχε ρεπό και βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν προκειμένου να περάσει τις ελεύθερες ώρες του συντροφιά με καλούς φίλους και συναδέλφους. Οτααν κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στα Σεπόλια, ανέβηκε στο ποδήλατό του με το οποίο πραγματοποιούσε τις περισσότερες μετακινήσεις του και βγήκε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση προς τις γραμμές του τρένου που βρίσκονται στην περιοχή. Ομως την ώρα που περνούσε τις γραμμές, κάποιος γνωστός τού φώναξε για να τον χαιρετήσει και όταν ο Γιάννης γύρισε για να του απαντήσει, βρέθηκε μπροστά από τη διερχόμενη αμαξοστοιχία που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικές. Το τρένο χτύπησε τον νεαρό ποδηλάτη, τον τίναξε στον αέρα, τον πέταξε ανάμεσα στις δύο ράγες και πέρασε από πάνω του ακρωτηριάζοντας και τα δύο πόδια του. Αιμόφυρτος και ζαλισμένος από τη σφοδρή σύγκρουση, ο Γιάννης σύρθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο και μη έχοντας καταλάβει τι είχε συμβεί, προσπάθησε να σηκωθεί. Τότε συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος γιατί δεν είχε πόδια. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ήταν άμεση. Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι γιατροί τον μετέφεραν στη χειρουργική κλινική προκειμένου να προχωρήσουν σε κατεπείγουσα επέμβαση. Ακόμη και εκείνη τη στιγμή, παρά το τεράστιο σοκ και τους αφόρητους πόνους, ο νεαρός αθλητής διατηρούσε τις αισθήσεις και το κουράγιο του. Λίγο προτού ξεκινήσει το χειρουργείο κοίταξε τον γιατρό και του είπε: «Γιατρέ μου, κάνε ό,τι πρέπει, αλλά σε παρακαλώ σκέψου ότι από έμενα μπαίνει το μεροκάματο στο σπίτι».

Η επέμβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και κράτησε πολλές ώρες. Οι γιατροί προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια κάτω από τα γόνατα. Στις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν, ο Γιάννης δεν το έβαλε κάτω ούτε λεπτό. Στο κρεβάτι όπου αναρρώνει παραμένει δυνατός και χαμογελαστός, περιμένει να επουλωθούν οι πληγές του και είναι αποφασισμένος να σταθεί ξανά στα πόδια του. Το ίδιο αποφασισμένοι είναι και όλοι όσοι τον αγαπούν. Συγγενείς, φίλοι, συναθλητές, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος που στο άκουσμα της είδησης του ατυχήματος ευαισθητοποιήθηκε και έσπευσε να βοηθήσει, είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να σταθούν στο πλευρό του και να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που θα του επιτρέψει να βάλει προσθετικά μέλη και να περπατήσει ξανά. Η συναυλία της Τρίτης δεν είναι απλό μουσικό event. Είναι μια εκδήλωση ανθρωπιάς την οποία οφείλουν να στηρίξουν όλοι, με όποιον τρόπο μπορούν!


«Το παιδί-θαύμα που δεν έχει δακρύσει ούτε μία στιγμή»

Για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου και το αίσθημα αλληλεγγύης, που παρά τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε αποδεικνύεται πιο έντονο από ποτέ, κάνει λόγο ο κ. Τάκης, θείος του Γιάννη και εκ των διοργανωτών της μεγάλης συναυλίας στον «Βοτανικό». Ο ίδιος περιγράφει στην «Espresso» τη στιγμή του ατυχήματος που είχε ο ανιψιός του και παράλληλα δηλώνει πως η δύναμη ψυχής του Γιάννη είναι τόσο μεγάλη, που σύντομα θα σταθεί και πάλι στα πόδια του. «Η αλήθεια είναι πως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του αφού όταν τον χτύπησε η αμαξοστοιχία, τον πέταξε ανάμεσα στις δύο ράγες και στη συνέχεια πέρασε από πάνω του. Αμέσως μετά το χτύπημα, ο Γιάννης προσπάθησε να σταθεί στα πόδια του και να σηκωθεί όρθιος, αλλά συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν αδύνατον αφού το τρένο τού είχε ακρωτηριάσει τα κάτω άκρα. Η ψυχολογία του είναι στα ουράνια και περιμένει την ώρα που θα σηκωθεί ξανά. Πρόκειται για ένα πολύ περήφανο και έξυπνο παιδί που παραδίδει μαθήματα θάρρους σε όλους όσοι τον έχουν επισκεφτεί. Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα δεν έχει δακρύσει ούτε μία στιγμή! Ακόμη και οι καλλιτέχνες που ήρθαν να τον συναντήσουν μας είπαν ότι ο Γιάννης είναι ένα παιδί με τεράστια δύναμη. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συναυλία είναι απίστευτο! Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

«Παιδί-θαύμα» χαρακτηρίζει τον Γιάννη ο επιχειρηματίας Θανάσης Πρυόβολος που πρόσφερε το νυχτερινό κέντρο «Βοτανικός» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αυριανή συναυλία. Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τον Γιάννη τον γνωρίζουμε καλά αφού δούλευε στην επιχείρησή μας. Πρόκειται για ένα νέο, γελαστό και όμορφο παιδί που είναι γεμάτο όνειρα. Από τη στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο δεν σταμάτησε να χαμογελά και να δίνει κουράγιο σε όσους είναι στο πλευρό του! Τον επισκέφτηκα στο νοσοκομείο και μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα. Η συναυλία συμπαράστασης οργανώθηκε σε συνεργασία με κάποιους φίλους προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάστασή του και για τα τεχνητά μέλη. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να περπατήσει όπως πριν. Η ανταπόκριση όλων των καλλιτεχνών ήταν θετική και δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς. Μάλιστα, ζητούν να συνεισφέρουν και οι ίδιοι κάποια ποσά ώστε να μαζευτούν ακόμη περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι να μαζευτεί όσος περισσότερος κόσμος γίνεται για να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό που θα δοθεί στον Γιάννη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, αλλά και τον κόσμο που εκφράζει την αγάπη του με κάθε τρόπο».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάννη και ένας ακόμη δικός του άνθρωπος, ο Νίκος Παπακώστας, γενικός αρχηγός και ταμίας του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Τρίτων, που έχει αναλάβει τη βασική διοργάνωση της συναυλίας. «Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά του συλλόγου μας. Οσοι ζουν στα Σεπόλια γνωρίζουνότι πρόκειται για έναν καταπληκτικό άνθρωπο που λατρεύει τον αθλητισμό. Ο Γιάννης αγαπάει το μπάσκετ και την ποδηλασία, ενώ δεν πίνει ούτε καπνίζει. Τα βράδια εργαζόταν ως σερβιτόρος για να βοηθάει οικονομικά την οικογένειά του. Οταν μάθαμε για το ατύχημα με το τρένο συγκλονιστήκαμε, αλλά δεν χάσαμε ούτε λεπτό το κουράγιο μας. Αύριο το βράδυ, όλοι οι κάτοικοι των Σεπολίων θα είναι στη συναυλία. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο και απλά θα σας πω ότι στον σύλλογό μας δεν έχει μείνει εισιτήριο ούτε για δείγμα».


Διαδικτυακές ευχές για κουράγιο και γρήγορη ανάρρωση

Στο πλευρό του Γιάννη είναι αποφασισμένοι να σταθούν χιλιάδες χρήστες του Facebook, που δηλώνουν έτοιμοι να συνεισφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια, τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα του. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί τρεις ομάδες υποστήριξης, με μεγαλύτερη αυτή που φέρει τον τίτλο «Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα - Για τον Γιάννη», η οποία αριθμεί περισσότερα από 2.770 μέλη. Εκτός από τις δηλώσεις συμμετοχής στην αυριανή συναυλία, πολλοί από τους χρήστες έχουν αναρτήσει μηνύματα με τα οποία ρωτούν να μάθουν από πού μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για τη συναυλία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα μπορούν να καταθέσουν χρήματα προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση του Γιάννη. Δεκάδες είναι και τα μηνύματα συμπαράστασης, όπως αυτό που έχει αναρτήσει μια χρήστης του Facebook, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οπου υπάρχει δρόμος, υπάρχει και θέληση. Αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσουμε όλοι τη μέρα της συναυλίας. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί! Ενα κομμάτι της ψυχής μας μαζί σου και η δύναμή μας όλη δική σου».


Εκ μέρους των Warriors και μέσα στον την καρδιά μας, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου